Fordele ved at vælge klasse 10 kæder & komponenter | © CERTEX Danmark A/S

Lifting KnowHow - CERTEX Danmark A/S

Derfor kan det være en fordel at vælge kæder og komponenter i klasse 10


Det er ikke altid let for forbrugeren at gennemskue hvad klassificeringen har af betydning for arbejdet med kædeslinget.

De fleste kender klasse 8 (også kaldet Grade 80), der i mange år har været den mest udbredte i de fleste industrielle brancher. Men i dag er klasse 10 (også kaldet Grade 100) den mest almindelige klasse for kædeslings – og hvorfor egentlig det?
 

Klasse 10 giver større fleksibilitet

Med klasse 10 udstyr kan du både udføre lette og de noget tungere løft. Det gør løftearbejdet mere fleksibelt samtidig med at du kan nøjes med at indkøbe klasse 10 kæder og komponenter. Og når du kun har denne type udstyr liggende, kan man heller ikke ved en fejl sammensætte forkerte komponenter.


Udstyrets lavere egenvægt giver færre tunge løft

Dem der arbejder i industrien, kan nok nikke genkendende til at arbejdet kan bestå af både uhensigtsmæssige og, med tiden, opslidende manuelle løfte- og håndteringsopgaver. Mange virksomheder stræber heldigvis efter, og har fokus på, at skabe et attraktivt arbejdsmiljø for deres medarbejdere, hvorfor de fleste allerede har fulgt trenden og udskiftet til udstyr i klasse 10.

Klasse 10 kæder og komponenter er nemlig ca. 25% stærkere end tilsvarende udstyr i klasse 8. Det har den fordel at man kan vælge en lavere dimension og på den måde undgår man unødig håndtering af tungt grej til udførelse af den selv samme løfteopgave.


Men er det så dyrere at vælge klasse 10 udstyr?

Det er generelt set ikke dyrere at købe klasse 10 udstyr i stedet for klasse 8. Men bruger man klasse 10 udstyr kan det i mange tilfælde lade sig gøre at udskifte f.eks. en 10 mm kæde til en 8 mm kæde med samme WLL, hvilket er billigere.


Er reglerne for reparation af klasse 10 udstyr anderledes?

Uanset om du bruger klasse 8 eller klasse 10 kædeslings, så er reglerne for reparation og eftersyn de samme. Begge typer hører ind under samme europæiske standard der bl.a. siger, at hvis et led i en del af slinget skal udskiftes, så skal hele kæden i denne kædepart erstattes. Eftersyn skal ligeledes foretages af sagkyndig person med intervaller på højst 12 måneder. CERTEX Danmark A/S tilbyder kædekomponenter i alle klasser, herunder også klasse 12 men har i dag klasse 10 som standardsortiment.


Sikkerhed først!

Følg altid de angivne arbejdsbelastninger (WLL) for de forskellige slingtyper. Læs og forstå altid produktets instruktioner inden brug.E-mail  Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at sende os en besked, så hjælper og rådgiver vi gerne.

[hubspot]

Belastningstabeller
Belastningstabeller

Download plakat

Sikker løft med kæde plakat
Løft sikkert med kæde

Download plakat

Kassation kædesling og -komponenter
Kassationskriterier for kæde

Download plakat


Kassationskriterier for kædesling

Hvornår skal et kædesling kasseres - hvad kan du selv kigge efter?

Sådan dimensionerer du dit kædesling korrekt

I denne artikel har vi samlet den information du skal bruge for at kunne dimensionere dit kædesling korrekt.

Værd at vide - om kædesling

Anbefalinger til løft med kædesling, sikker lasthåndtering og forskellige fastgørelsesmetoder.