Kæder

Kæde er en uundværlig komponent når vi taler om løft, surring, transmission af mekanisk kraft, ophængning af emner og afspærring. Kæder bruges i rigtig mange sammenhænge, og der findes derfor rigtig mange typer kæde. De er udviklet til hver deres anvendelse, og det er derfor vigtigt at vælge den korrekte type kæde til den påtænkte opgave.

Skal du løfte med kæden, skal du vælge en kæde der er godkendt til løft. Skal du bruge din kæde til surring, finder du vores udvalg af surringskæde her. Og har du blot brug for kæde til afspærring af et område, kan du i princippet bruge alle kædetyper, men her kan kæde, som ikke er godkendt til løft fint anvendes. Disse kæder fås med meget små kædediameter, helt ned til 2 mm.
 

Stål kæde - kæde til løft 

Det mest brugte er kæder af stål. De fås i forskellige stål klasser, hvilken du skal vælge kan du blive klogere på ved at læse vores artikel ”Hvad betyder stål klasser”. Stål kæder fås i metermål, men anvendes også til fremstilling af kædesling. De mest gænge er kædesling i klasse 10, men de fås også i andre stål klasser.

Vores egne POWERTEX stål kæder fås i både klasse 8 og klasse 10, i blå eller sort malet. Begge kvaliteter er kalibreret løftekæde i høj kvalitet beregnet til brug i krævende anvendelser.
 

Syntetisk kæde – kæde af båndmateriale

I vores sortiment finder du både løftekæde og surringskæde i syntetiske materialer. De er fremstillet af UHMWPE fiber, som er verdens stærkeste kunstige fiber Dyneema®. Kæder i dette materiale er for det første nemmere at arbejde med end kæder af stål, de er lettere rent vægtmæssigt, og så kan de løfte utroligt meget.
 

Langleddet stålkæde eller kortleddet stålkæde?

Indenfor kæde skelnes der også mellem selve kæde leddenes udformning. De kan være korte – det er dem der indgår i kortledede kæder, eller de kan være lange – og de indgår i de langleddede kæder. Du skal vælge en kortledet kæde, når du skal løfte tunge byrder. De korte led i kæden gør kæden stærkere, men også mindre fleksibel. Denne kædetype er bedst egnet til løfteopgaver. Du skal vælge en langleddet kæde når du behøver en vis fleksibilitet.
 

Rustfri kæde, galvaniseret kæde eller pulverlakeret kæde

Overvej også i hvilke omgivelser din kæde skal bruges. Skal den for eksempel bruges i vand, eller udsættes for kemikalier, er en rustfri kæde velegnet. De syntetiske kæder flyder i vand, de er lydløse at arbejde med, og de er bløde.

Temperatur spiller også ind, når du skal vælge din kæde. Nogle stål kæder kan bruges ved temperaturer på op til +200°C uden reduktion i WLL, mens andre kæder kan bruges ved temperaturer på helt op til +400°C med en reduktion i WLL i henhold til standard. Her har de syntetiske kæder en begrænsning – de kan kun benyttes ved en temperatur på højst +70°C. 
 

Kontakt os gerne, for råd ved valg af kæde, eller læs vores artikler om kæde, her finder du masser af information om emnet kæde.

Vis mere

Produkter fundet:

Sorter efter