Filtre & underkategorier

Show results

Filter

Ingen filter

Opret dig som kunde i vores webshop

Vantskruer

Hvad er en vantskrue

En vantskrue er et redskab som bruges i rignings- og vantsystemer, hvor der er brug for at udføre stramning i lige retning af emner som stålwire, tovværk, kabler, stag og lignende. De fungerer således som et redskab til justering af både længde og opstramning af kabler.

Hvis du skal anvende dine vantskruer til løft, skal de være mærket med WLL – ellers må de ikke anvendes til dette formål!
 

Hvad er en vantskrue

For at forstå hvordan en vantskrue fungerer, skal man kende dens forskellige komponenter. En vantskrue består af selve ”kroppen”, der er en lang, lukket cylinder med drejelige gevind (modsat bardunstrammere, som har åben krop). For enderne af cylinderen sidder de terminaler der er bindeled mellem kabel og cylinder. Disse kan være udformet som øjer, gafler eller terminaler. De mest almindelige typer vantskruer er:
 

Vantskrue gaffel/gaffel

Denne type vantskrue er forsynet med u-formede ”gafler” i enderne. I gaflen kan man fastgøre wireøjer med kovse eller andet, med sikkerhedsbolten og låsemøtrikken der sidder i gaflen. Låsemøtrikken sikres med rustfri stålstifter.
 

Vantskrue gaffel/øje

Her er vantskruen forsynet med en gaffel i den ene ende, og et ovalt øje i den anden ende. I gaflen fastgøres emnet på samme vis som ved gaffel/gaffel modellen, og i det ovale øje må man benytte en sjækkel eller lignende til fastgørelse af emnet.
 

Vantskrue øje/øje

Ved denne model af vantskruer er der et ovalt øje i begge ender. Her skal der bruges sjækler til fastgørelse af dit emne.

Vi tilbyder naturligvis også modeller med gaffel i den ene ende, og øje i den anden (gaffel/øje) og med øjer i begge ender (øje/øje).
 

Når vantskruen er korrekt monteret i rigningsanordningen, strammes kablet op ved at dreje cylinderen, hvorved de indvendige gevind bevæger sig ud eller ind. Når den ønskede spænding eller længde er opnået, sikres vantskruen så den ikke kan rotere og ændre spændingen utilsigtet.
 

Den mest brugte vantskrue model er den med gaffel i begge ender (gaffel/gaffel). Den kommer i vores eget brand POWERTEX, og kendes let på vores karakteristiske røde og blå farver på bolten i gaflen. POWERTEX vantskrue type PRSJ fås med WLL fra 0,2 ton og op til 11 ton.
 

En vantskrue må ikke længde justeres når den er under belastning ved løft! For at undgå usymmetrisk belastning af vantskruerne, anbefales det, at belastningen fordeles over mest muligt af boltens længde. Hvis dette ikke er muligt, bør man sørge for, at punktbelastninger centreres midt på bolten, f.eks. ved at benytte afstandsstykker.
 

Galvaniseret og/eller rustfri vantskrue

Derudover tilbyder vi en rustfri vantskrue, i en model med gaffel i den ene ende og terminal i den anden (gaffel/terminal). Vi tilbyder selvfølgelig også en galvaniseret vantskrue.
 

Hvor anvender man vantskruer

Vantskruer anvendes især i brancher som offshore, lystbådehavne, byggebranchen, vind- og energisektoren, samt i maskinindustrien. Til brug i havne og i offshore branchen tilbyder vi en rustfri vantskrue. Vantskruer kan også bruges til løft, når de er stemplet med unikt ID nr. CE mærke og når der foreligger gyldigt certifikat hos brugeren.
 

Kontakt os og få vejledning til valg af vantskrue!

Vis mere

Produkter fundet:

Sorter efter