Filtre & underkategorier

Show results

Filter

Ingen filter

Opret dig som kunde i vores webshop

Bjælkeklemmer

Bjælkeklemmer som ophængspunkt

En bjælkeklemme, også kaldet bjælkeklo fungerer som ophængspunkt (eller som permanent ankerpunkt) på en IPE-stålprofil for et løfte-/hejseredskab, som oftest en håndkædetalje, en skraldetalje eller en elkædetalje. Den bjælke, som bjælkeklemmen skal monteres på, skal være kon­trolleret af en kvalificeret person. Denne person skal vurdere bjælkens bæreevne og fastgørelser, samt dens egnethed til formålet.
 

Fordele ved brug af bjælkeklemmer

Fordelen ved at benytte en bjælkeklemme til ophængning af et hejseredskab er, at redskabet let kan flyttes frem og tilbage på stålbjælken, fremfor at lave et stationært ophængspunkt ved svejsning eller boring i bjælken. Vælger du en bjælkeklemme med integreret løbekat er det endnu nemmere at flytte dit løfte-/hejseredskab frem og tilbage på bjælken. Uanset hvilken type bjælkeklemme du vælger, skal du altid sikre dig, at bjælkeklemmens arme får et sikkert greb om bjælkens flange.
 

Sådan bruges en bjælkeklemme

Bjælkeklemmer bruges ofte i industrihaller, værksteder eller andre steder hvor der skal anvendes et løfteredskab som skal hænge i en profilbjælke. De monteres på bjælken ved at man skruer gevindstangen med hånd­taget så meget op, at klemmen kan føres ind over bjælkens tværgående flader og derefter fastgøres på stålbjælken ved at skrue sammen igen. Bjælkeklemmen fastskrues lige over lastens tyngdepunkt.  De fleste af vores bjælkeklemmer er forsynet med en løftesjækkel til at hægte løfteredskabet fast i. Vores POWERTEX bjælkeklemme har en ophængningsbøjle med nedsænket område på midten, så det ophængte emne forbliver centreret herpå.

Alle vores bjælkeklemmer har et vist spænd de kan justeres ind og ud over, så det er muligt at få en klemme som kan gå ind til 62 mm og andre går helt ud på 457 mm.

Bemærk at medmindre andet er angivet på bjælkeklemmens mærkeplade eller i manualen, er bjælkeklemmen kun beregnet til lige/lodret løft.
 

Eftersyn af bjælkeklemmer

En bjælkeklemme skal jævnligt efterses for skader, revner, slid og deformationer af brugeren. Konstateres der nogen af disse fejl skal klemmen tages ud af drift og efterses af en kompetent person. Derudover skal bjælkeklemmer gennemgå et årligt eftersyn af en kompetent person.

Vis mere

Produkter fundet:

Sorter efter