Filtre & underkategorier

Show results

Filter

Ingen filter

Opret dig som kunde i vores webshop

Faldsikringsseler

Hvad er en faldsikringssele

En faldsikringssele er en krops sele, der bruges som en del af et personligt faldsikringssystem, til beskyttelse af en person ved fald fra arbejde i højden. Faldseler er designet så de fordeler kraften ved et fald over kroppen på en sådan måde, at risikoen for skader minimeres.
 

Hvordan ser en faldsele ud

Faldseler består af stropper, spænder, forankringspunkter (D-ringe) og nogle gange værktøjsløkker. Stropperne går op over skuldrene, rundt om benene og rundt om kroppen.

Stropper: Stropperne er justérbare, så selen kan tilpasses præcis til den person som bærer den, for en sikker og behagelig pasform.

D-ring: På bagsiden af faldsikringsselen, typisk mellem skulderbladene, sidder der en D-ring. Nogle modeller har også et forankringspunkt ved brystet. D-ringen er det primære fastgørelsespunkt, hvori en faldsikringsline eller anden form for faldenhed kan fastgøres.

Spænder: Spænderne er ofte klikspænder, så selen er hurtig at tage på og af: Det er også ved spænderne, at stropperne justeres ind for personlig pasform af selen.

Polstring: Faldsikringsseler fås med forskellige variationer af polstringer på skuldrene, ved benene og omkring hofterne.

Værktøjsløkker: På nogle modeller er der værktøjsløkker, hvori man kan bære værktøj med sig.
 

Sådan bruger du din faldsikringssele

Inspicér altid din faldsele før brug, den kan have skader, slid eller andre svagheder. Tjek også stropper, spænder og D-ring.

Åben derefter selens spænder, så selen er nem at træde ind i. Træd først ind i benstropperne, og træk selen op. Luk spænderne og justér stropperne ind så de passer og selen sidder godt ind til kroppen. Fastgør dit forbindelsesudstyr (f.eks. faldsikringsline eller faldblok) til D-ringen. Før du begynder arbejdet, skal du sørge for, at alt udstyr er korrekt fastgjort, og at selen sidder korrekt.

Husk at få dit faldsikringsudstyr set efter mindst én gang årligt af en sagkyndig person.

Du kan finde flere oplysninger om faldsikring i vores artikler om faldsikring.

Vis mere

Produkter fundet:

Sorter efter