Filtre & underkategorier

Show results

Filter

Ingen filter

Opret dig som kunde i vores webshop

Løbekatte

Hvad er en løbekat?

En løbekat er en type løfteudstyr, som består af hjul (for det meste hjul af stål og med kuglelejer), en ramme, sideplader og et løfteelement, som kan være en krog, en ophængsplade eller en lastbøjle med fast løftepunkt. 
  

Hvad bruges løbekatte til?

En løbekat er en type løfteudstyr der ofte bliver brugt sammen med kraner og taljer, til brug ved horisontalt løft og flytning af tunge genstande. Løbekatten kører på en I-bjælke med plane flanger (såsom IPE, HEA og HEB) eller bjælker med skrå flanger (såsom INP-bjælker) på store stålhjul med kuglelejer, med et løfteredskab tilsluttet i en forbindelsesplade eller lastbøjle.
 

POWERTEX løbekatte

CERTEX Danmark A/S tilbyder løbekatte i vores eget brand POWERTEX. I denne gruppe finder du både skubløbekatte og kædefremførte løbekatte, begge typer med forbindelsesplade med øje, som kan drejes 90 grader for nem ophængning af POWERTEX S2-taljer og andre taljer. Begge modeller har store stålhjul med dobbeltsidet lukkede lejer, og gummibuffere for stødabsorbering ved kontakt med bjælkens ende.
 

Sådan fungerer en skubløbekat og en håndkædefremført løbekat

Løbekatten monteres på en bjælke (se typer ovenfor) eller skinne, som er fastgjort til enten en kran eller en fast struktur. Derefter fastgøres et løfteredskab, det kan være en talje eller andet, til løbekatten. Fastgør emnet der skal løftes eller flyttes til løfteredskabet i dets krog, og løft emnet op med løfteredskabet. Du kan nu flytte emnet ved at skubbe (skubløbekat) eller aktivere løbekatten med kæden (kædefremført løbekat) derhen hvor du ønsker det.
 

Hvor bruger man løbekatte?

Løbekatte bruges rigtig mange steder, typisk i industrielle miljøer. Det gælder i f.eks. værksteder, i lagerhaller, i produktionsfaciliteter, på byggepladser, i skibsværfter og i teatre. Vores POWERTEX løbekatte er særligt velegnede til brug i teatre og underholdningsbranchen generelt, idet de er malet mat sorte, og der medfølger grå klæbe etiket, så mærkeskiltet ikke fremstår lyst. Løbekattens data er således altid synligt for operatøren, som loven foreskriver.
 
Kontakt os for hjælp til at finde den bedste løbekat til dit behov!

Vis mere

Produkter fundet:

Sorter efter