Filtre & underkategorier

Show results

Filter

Ingen filter

Opret dig som kunde i vores webshop | © CERTEX Danmark A/S

Lastkroge

Lastkroge er en vigtig komponent i forbindelse med løfteopgaver

Lastkroge, også kaldet lastekroge er en betegnelse for en type kroge som anvendes til fastgørelse eller løft af byrder, det kan være i forbindelse med sikring af last under transport, logistik, byggeri eller anlægsarbejde. Krogene bruges til at sikre, at byrden kan løftes, flyttes eller fastholdes sikkert, enten ved hjælp af en kran, en løftetalje, et kædesling eller andre løfteanordninger.
 

Lastkrog materialer

Lastkroge er typisk fremstillet af stærke metaller som stål, så de kan modstå de belastninger de udsættes for. De fås i klasse 6, 8, 10 og 12, og i både malede og rustfri udførelser. Vælg en krog i samme klasse som den kæde krogen skal monteres i. Lær mere om klasser og betydningen for valg af disse i vores video Kædesling – klasse 8, 10 og 12.
 

Sådan ser lastkroge ud

De fleste lastekroge har en buet form, som en krog eller ”J”-form, og de er udformet med enten et øje (for montering i kæde med samleled) eller gaffel (for direkte montering i kæden) øverst som fastgørelsespunkt. Derudover har de en fjederbelastet pal som lukker automatisk, når man har ført et emne igennem krogåbningen. Dette sikrer, at emnet ikke glider ud af krogen igen.
 

Brug lastekroge korrekt

Før du benytter din lastekrog, skal du vurdere byrdens vægt – kan din krog klare den belastning du påfører den? Fastgør krogen korrekt til løfteværktøjet – det kan være din kran eller talje. Brug de korrekte løfteanordninger (stropper, kæder, kabler eller wire) til at tilslutte byrden til krogen. Til dette kan du hente hjælp i en af vores belastningstabeller. Løft din byrder stille og roligt, for at sikre, at den er fastgjort sikkert og balancerer. Flyt byrden forsigtigt, og undgå pludselige bevægelser, så der opstår pendulering.
 

Eftersyn af lastkroge

Lastekroge skal som alt andet løfteudstyr efterses en gang årligt af en sagkyndig person, og tages ud af drift straks, hvis de bliver beskadigede eller.

Vis mere

Produkter fundet:

Sorter efter