Sådan vasker du dine syntetiske slings | © CERTEX Danmark A/S

Lifting KnowHow - CERTEX Danmark A/S

Syntetiske slings kan vaskes


Du kan sagtens vaske dine syntetiske CERTEX, POWERTEX og Extreema® rundsling og båndstropper, når blot du følger vores vaskeanvisning.

Vask

Det er bedst ikke at bruge vaskemaskine regelmæssigt ved vask af dine syntetiske slings, men kun af og til (hver 4-6 måned).

CERTEXBemærk! Brug aldrig centrifugeringsfunktionen på vaskemaskinen.
 

Vandtemperatur

Vandtemperaturen bør være på maks. 40°C, og benyt kun et mildt sæbe-rengøringsmiddel. Lad båndstroppen/rundslinget lufttørre naturligt i et varmt miljø (stuetemperatur) væk fra direkte sollys før brug.
Regelmæssig håndrengøring med aftørring af overfladesnavs og fedt foretrækkes, og når det er påkrævet, at gnubbe med et mildt rengøringsmiddel blandet op i vand med en fugtig svamp på det berørte område. Igen efter rengøring/vask, lad båndstroppen/rundslinget tørre naturligt i et varmt miljø (stuetemperatur) væk fra direkte sollys før brug.

CERTEX Bemærk! Brug aldrig alkaliske vaskemidler.

Vaske symboler for syntetiske slings | © CERTEX Danmark A/S

Opløsninger af syrer

Opløsninger af syrer eller baser, som ellers er uskadelige kan blive tilstrækkeligt koncentrerede ved inddampning og forårsage skade. Angrebne stropper/rundsling skal straks tages ud af drift, lægges i blød i koldt vand, tørres naturligt og overlades til en sagkyndig person til eftersyn.

Hvis der er mistanke om at stroppen/rundslinget har været udsat for kemikalier, skal producenten eller leverandøren kontaktes.

De syntetiske fibre, som rundsling fremstilles af, er modtagelige for nedbrydning, hvis de udsættes for ultraviolet stråling. Rundsling bør ikke opbevares i direkte sollys eller anden ultraviolet stråling.

Hvor løftestropper er kommet i kontakt med syrer og/eller baser, kan fortynding med vand eller neutralisering med egnede midler anbefales før opbevaring.

Afhængig af stroppens materiale og kemikalier, kan det nogle gange være nødvendigt at spørge leverandøren om yderligere råd til hvilke rengøringsprocedurer der skal følges, efter at stroppen er blevet brugt i nærværelse af kemikalier.
 

Opbevaring

Når stropperne/rundslingene ikke er i brug, skal de opbevares i rene, tørre og godt ventilerede lokaler ved stuetemperatur og på et stativ, væk fra varmekilder, kontakt med kemikalier, dampe, korrosionsfri overflader, direkte sollys eller andre kilder til ultraviolet stråling.

Stropper, der er blevet våde under vaskeprocessen, eller som følge af rengøringen bør hænges til lufttørring før yderligere brug.

 

Korrekt opbevaring af rundsling


E-mail  Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at sende os en besked, så hjælper og rådgiver vi gerne.

[hubspot]

Belastningstabel rundsling
Belastningstabel rundsling

Download plakat

Belastningstabel båndstropper
Belastningstabel båndstropper

Download plakat

Kassation båndstropper og rundsling
Kassationskriterier for løfteslings

Download plakater


Kassationskriterier for tekstile sling

Hvornår skal et rundsling eller båndstrop kasseres?

Farvekodning af polyester slings

Ønsker du mere viden omkring bløde løfteslings, kan du med fordel læse denne artikel, som giver svar på hvorfor et sling har en bestemt farve, og hvilke oplysninger du finder på dets label.

Fordele ved klasse 10

Derfor kan det være en fordel at vælge kæder og komponenter i klasse 10.