Løftekroge

Står du overfor en løfteopgave? Så er det meget muligt, at du har brug for en løftekrog som delkomponent i din løfteanordning. I kategorien løftekroge finder du sikkerhedskroge, lastkroge, opkorterkroge, svirvelkroge, støberikroge samt special kroge.

 

Løftekrog – en uundværlig komponent

Når der skal løftes og flyttes byrder, er løftekomponenter ofte nødvendige for korrekt og sikker udførelse af løfteopgaven. Løftekroge benyttes for eksempel i kædesling, tekstile løftesling eller wiresling for fastgørelse af byrden inden løftet udføres. Uanset hvilken form for løftekrog du har brug for, så kan vi være behjælpelige. Her på siden er varianter som sikkerhedskroge, lastkroge og opkorterkroge. Krogene findes i forskellige udformninger som f.eks. med gaffel, øje, svirvel – og nogle kommer med pal, håndtag, sikringsstift eller andet.

 

Valg af løftekrog – det skal du være opmærksom på

Det er vigtigt, at du vælger en løftekrog som passer til det løft som du skal foretage. Måske er det et løft der gentages mange gange i en bestemt arbejdsgang – eller måske er det blot en enkelt løfteopgave. Uanset hvad, skal du være opmærksom på WLL’en – altså den maksimale arbejdsbelastning både for krogen og i den løfteanordning krogen indgår – f.eks. kædeslinget. Skal du foretage løft med et kædesling, så kan du bl.a. finde hjælp til selv at konfigurere dit kædesling i vores kædeslingskonfigurator, med hensyn til antal parter, sling længde, lastens vægt m.v. og derudfra konfigurere et passende kædesling til opgaven.

Hvis du kombinerer kæde og komponenter i forskellige størrelser og klasser, vil den laveste WLL være den gyldige for slingets WLL. De generelt mest anvendte for løfteopgaver i almindelige miljøer i de fleste industrielle brancher er klasse 8 og klasse 10. Du kan læse mere om forskellene og fordelene ved at vælge klasse 10 komponenter i denne artikel om klassificering

 

Special løftekroge

Det er klart at efterspørgslen på standard løftekroge er størst, men der kan være forudsætninger der gør, at løftet kræver en special løftekrog. Derfor omfatter vores sortiment af løftekroge en bred vifte af specielle kroge som f.eks. gaffelkrogen som egner sig til løft af træplader og metalplader, påsvejsningskrogen som bruges på gravemaskiner og skovkrogen som er speciallavet kun til træk. Du finder også kroge med ekstra stor krogåbning, kroge med skaft samt snap krogen der er egnet til de mindste løfteopgaver.

 

Belastningstabeller kan være en hjælp!

Når et løft skal foretages, kan det være en fordel at have adgang til en belastningstabel.  Du kan se eller downloade vores belastningstabeller her.

Vis mere

Produkter fundet:

Sorter efter