Fremtidens metode for inspektion af stålwire

Rope Watcher™

Undgå nedetid for dine stålwirer med Rope Watcher™

Stålwirer skal som alt andet løfteudstyr efterses regelmæssigt for forringelse og skader. Et hovedeftersyn skal udføres minimum en gang årligt af en sagkyndig person, og derudover bør operatøren før hver anvendelse af stålwiren foretage et visuelt eftersyn af wiren. Dette kan dog godt være svært, hvis wiren er svært tilgængeligt, eller er i konstant brug. Her kan Rope WatcherTM være en stor hjælp.  

Rope WatcherTM giver dig mulighed for at tage kontrol over din wireinspektion i realtid og reducere produktionsnedetid, mens den troligt opfylder wireinspektionskriterierne.

Lifting KnowHow - CERTEX Danmark A/S
 


Sådan fungerer Rope Watcher™

Rope Watcher™ er en permanent enhed, som monteres på stålwiren. Den har wiren under konstant kontrol mens denne arbejder, og den giver indikationer om wirens slidstatus i realtid. Rope Watcheren detekterer interne og eksterne fejl på/i wiren ved hjælp af den magnet-induktive metode (MRT), som er nationalt og internationalt reguleret.
 

MRT – Magnetic Rope Testing

MRT står for Magnetic Rope Testing, og det er en ikke-destruktiv magnetisk og kontaktløs testmetode, der detekterer knækkede tråde, forvridninger og korrosion på/i stålwirer i realtid. Metoden bruges bredt på tværs af heavy-lift sektoren samt i offshore sektoren, hvor wirer opererer under barske forhold.

LF-signalet er hovedteknikken på dette område, og det er fuldstændigt reguleret af internationale standarder. Den består i måling af lækagefluxen, der opstår, når en defekt del af wiren indføres i enheden.
   

Kontakt os


Fordelene ved fjernscanning med Rope Watcher™

Der er mange fordele ved at benytte sig af Rope Watcher™, du kan blandt andet holde øje med dine stålwirers tilstand på en app på din telefon, dine wirer holdes under konstant overvågning og meget mere!

Øget sikkerhed ikon

Øget sikkerhed

MRT inspicerer stålwirer på en effektiv og sikker måde. Dette gør din produktion mere sikker og mindsker risikoen for ulykker og produktionens nedetid.

Skruenøgle og tandhjul ikon

Reducer nedetiden

Metoden giver din virksomhed en nem måde at planlægge produktionsstop for vedligeholdelse af stålwiren, hvilket reducerer produktionens nedetid.

Cyklus ikon

Håndtering af wirers løfte cyklus

Foregribe og planlægge wireskiftet mere bæredygtigt i stedet for at kassere de wirer, der er planlagt ud fra gæt og på, hvor lang tid de har været i produktion.

24-7 inspektion ikon

24/7 inspektion

MRT tester din stålwire 24/7 og giver dig en alarm, så snart der opstår skade eller overdreven slitage på wiren.


Vi tilbyder to MRT testmetoder – en mobil, manuel test samt en automatiseret test

Den mobile manuelle testmetode

Den mobile testprocedure gør det muligt at udføre tests fleksibelt og individuelt. I denne proces kan en uddannet CERTEX Danmark servicetekniker lokalt teste forskellige stålwirer i en testordre.

Udstyret med en mobil testanordning kan den pågældende wires tilstand kontrolleres på kort tid. Diagnosesoftwaren identificerer mulige skader langs hele wiren og registrerer alle data i overensstemmelse med den internationale standard ISO 4309.

Efter inspektionen frigives testrapporten til dig som gyldig juridisk dokumentation.

Den automatiserede test med Rope Watcher™

Med den automatiserede MRT-metode vil den uddannede CERTEX Danmark servicetekniker installere Rope Watcher™ permanent på stålwiren, og enheden vil således løbende registrerer data på stålwiren i realtid.

Via en brugergrænseflade koblet til softwaren kan brugeren til enhver tid observere ændringer i stålwiren eller få besked, når der sker ændringer.

Med Rope Watcher™ er du altid på den sikre side!

Fjerninspektioner og alarmtilstand

Rope Watcher™ fungerer som et permanent tilsluttet MRT-system, der tillader on-demand opkøb, lagring af data og fjernoverførsel af filer. På denne måde er det muligt at udføre en dyb analyse af wiren, erhverve diagrammer, downloade dem på pc'en og bygge egentlige rapporter uden at forlade kontoret.

Hvis wirens tilstand kræver yderligere analyser (gult eller rødt område), vil det være nødvendigt at udføre en grundigere inspektion for at verificere wirens faktiske tilstand. Denne alarmfunktion kræver en kalibreringsprocedure, så systemet kan fortolke data korrekt, hvilket kan gøres eksternt.
 

Kontakt os

AMC on cell phone

Hvornår MRT og hvornår visuel inspektion af en wire

Nogle defekter er synlige og let genkendelige via en visuel inspektion, men for at opdage skjulte defekter i en stålwire, vil en MRT-test være nødvendig.

Den magnetiske testmetode foreslås hver gang den visuelle inspektion ikke er nok til en korrekt stålwire evaluering. Den blev indført i tovbanesektoren for at inspicere kørsel og vogn, og for at identificere interne og eksterne defekter. MRT-enheder er udstyret med to forskellige signaler (på to separate elektriske kredsløb), der bruges til at identificere og estimere skader såsom både interne og eksterne knækkede tråde og korrosion.
 

Forringelsesmåder Vurderingsmetoder
Antal synlige knækkede tråde (inklusive dem, der er tilfældigt fordelt, lokaliserede grupperinger, dal trådbrud og dem, der er ved eller i nærheden af endeterminationen) Ved optælling
Tab af metallisk område forårsaget af knækkede tråde Visuel, MRT
Forringelse af wirediameter (som følge af udvendigt slid/slid, indvendigt slid og kerneforringelse) Ved måling
Tab af metallisk område forårsaget af andre mekanismer end knækkede tråde, f.eks. korrosion, slid mm. Visuel, MRT
Trådbrud Visuel
Korrosion (udvendig, intern og gnidning) Visuel, MRT
Deformation Visuel og ved måling (kun bølget)
Mekanisk skade Visuel
Varmeskader (inklusive elektrisk lysbue) Visuel

 


E-mail  Hvad kan vi hjælpe dig med?

Send en besked til os, så vender vi retur hurtigst muligt.

[hubspot]

Eftersyn af løftegrej og kraner

Vi udfører løbende lovpligtigt serviceeftersyn af løfteudstyr, personligt faldsikringsudstyr og kraner.

Stort udvalg af stålwire og tilbehør

CERTEX Danmark A/S er specialister i stålwire og tilbehør. Se vores produktudvalg her.

Du kan leje dit løfteudstyr hos os!

Hos CERTEX Danmark A/S kan du leje alt fra tension- og spolemaskiner til løfteåg og Water Weights.