Filtre & underkategorier

Show results

Filter

Ingen filter

Opret dig som kunde i vores webshop

Wirelåse

Wirelåse fås i mange udformninger, og vi tilbyder de fleste typer. En wirelås bruges enten til at danne en endefitting (blødt øje eller øje med kovs) på stålwirer, som selve endefittingen, hvori man kan fastgøre emner, eller som splejsning/sammenkobling af stålwirer.
 

Vores wirelåse kan inddeles i disse hovedgrupper:

 • Kilewirelås
 • Taluritlås
 • Bøjlewirelås
 • Pladewirelås
 • Wirelås godkendt til løft
   

Hvordan vælger jeg den korrekte stålwire lås

Hvilken type wire lås der passer bedst til dit behov, afhænger af flere ting. Du skal derfor overveje disse faktorer når du skal købe wire lås:

 • Hvilken type wire (wirekonstruktion) skal låsen monteres på?
 • Hvilken trådkvalitet (N/mm2) har min stålwire?
 • Hvilket materiale er min stålwire (rustfri, galvaniseret eller andet)?
 • Skal wirelåsen kunne flyttes fra wire til wire?
 • Skal wirelåsen være godkendt til løft?
 • Kræver min opgave flere end én wirelås?
 

Typer af wirelåse

Kilewirelås

En kilewirelås fås som både åben og lukket kilewirelås. Der findes også typer som kun er beregnet til brug i elevatorer. Kilewirelåse kan man nemt flytte fra én wire til en anden, ved f.eks. blokke på mobilkraner, eller hvor længden af ​​wiren skal kunne justeres. Andre wirelåse spændes på wiren som en blivende anordning, det gælder især elevator kilewirelåse.
I artiklen Teknisk beskrivelse af wirestrop kan du i afsnittet Endefittings se hvor mange procent af stålwirens styrke der bevares ved brug af de forskellige kilewirelåse.
 

Taluritlås

Til presning på stålwire tilbyder vi Talurit® wirelåse. Disse wirelåse skal presses omkring wiren, og er derfor en permanent løsning. Hvis du kun skal fremstille få emner med disse låse, kan du bruge et af vores presseværktøjer. Skal du op og fremstille wirer med taluritlås i serieproduktion, anbefaler vi en hydraulisk søjlewirepresser.
I artiklen Teknisk beskrivelse af wirestrop kan du i afsnittet Endefittings se hvor mange procent af stålwirens styrke der bevares ved de forskellige taluritpresninger.
 

Bøjlewirelås

Vores bøjlewirelåse er ikke godkendt til løft, og de bruges derfor mest til generelle applikationer, hvor løft ikke er formålet. Vi tilbyder dem i galvaniseret bøjlewirelås samt rustfri bøjlewirelås.
 

Pladewirelås

Vores pladewirelås type BG-S kan anvendes til fiksering af stålwire op til 6 mm og til løfteanordninger op til 5 mm. For løfteopgaver er det specielt vigtigt at følge vejledningerne i brugsanvisningen. Pladewirelåse er ikke beregnet til samling af wire til løfteopgaver.
 

Wirelåse godkendt til løft

Har du brug for en wirelås som skal være godkendt til løft, tilbyder vi enten Eureka wirelåse, eller vores egne POWERTEX wirelåse, som er designet til brug med 6 eller 8 strengs stålwire med stål- eller fiberkerne med trækstyrke op til 1960 N/mm2.
I artiklen Teknisk beskrivelse af wirestrop kan du i afsnittet Endefittings se hvor mange procent af stålwirens styrke der bevares ved brug af de forskellige typer wirelåse.
 

Montering af wirelås

Husk altid at montere en wirelås i henhold til brugsanvisningen. For nogle wirelåses vedkommende skal der anvendes flere end én lås for at opnå den krævede sikkerhed. Før og efter brug skal de påmonterede wirelåse efterses hvad angår forskydninger, deformation og slitage. Alle wirelåse skal efterspændes efter et stykke tid – fra få dage og til tre uger afhængig af opgavens intensitet.

Alle forbindelser med en wirelås skal gennemgå minimum ét årligt eftersyn, udført af en kompetent person.

Vis mere

Produkter fundet:

Sorter efter