Filtre & underkategorier

Show results

Filter

Ingen filter

Opret dig som kunde i vores webshop

Løftekæder

Løftekæde anvendes som oftest i et kædesling, som er et meget brugt løfteredskab i forskellige brancher.

Et kædesling består af et stykke kæde i en udvalgt længde, som er forsynet med en løfteanordning i den ene ende, denne er som regel en ovalring eller et løftehoved, og en krog i den anden ende, ofte en lastkrog eller sikkerhedskrog. Man kan dog også vælge en ovalring som endeled i sit kædesling.

Kædesling kan bestå af 1, 2, 3 eller 4 parter, og disse kan have forskellige længder, alt efter hvilken løfteopgave de skal anvendes til. Vær altid opmærksom på belastningsgrænsen for den type løft du vil foretage. Her kan du finde belastningstabeller til gratis download for kæde klasse 8, 10 og 12, og for rustfri kæde og kædekomponenter klasse 6.

Løftekæder er ofte fremstillet af stål, og det findes i klasse 6, 8, 10 og 12. Kæde klasser er en standardiseret måde at kategorisere stålkæder på, baseret på deres trækstyrke og styrkeegenskaber.

Der findes også løftekæde af syntetiske fibre, de er lavet af verdens stærkeste fiber (UHMWPE fiber, som er fremstillet af Dyneema®). Disse kæder har den fordel, at de er lettere end stålkæder, og derfor også nemmere at håndtere. De er bløde og derfor mere skånsomme mod de emner der skal løftes, og så flyder de på vand.

Løftekæde i klasse 6 er ofte rustfri kæde, men fås også i andre kvaliteter.

Løftekæde i klasse 8 (også kaldet klasse 80) er lavet af legeret stål, og godkendt og beregnet til at håndtere tunge løft. Den er kendt for sin høje styrke, holdbarhed og modstandsdygtighed overfor deformation. Kædetypen kan anvendes i en lang række applikationer, herunder byggeri, minedrift, skibsbygning osv.

Løftekæde i klasse 10 (også kaldet klasse 100) er vores mest solgte løftekæde. Den er lavet af en højere kvalitet legeret stål end klasse 8 kæderne, og den har derfor en endnu højere styrke og belastningskapacitet. Klasse 10 bruges ofte i applikationer, hvor der er behov for ekstra styrke og holdbarhed, f.eks. i offshore- og skibsbygningsindustrierne.

Løftekæde i klasse 12 (også kaldet klasse 120) er den højest tilgængelige klasse indenfor stålkæder. Disse kæder er lavet af legeret stål, og de er kendt for deres ekstremt høje styrke og belastningskapacitet. Kæde i klasse 12 er typisk de dyreste, og de bruges i applikationer, hvor der er brug for den absolut højeste styrke og holdbarhed, det er f.eks. i olie- og gasindustrien.

Det er vigtigt at vælge den rigtige klasse af kæde og komponenter til den specifikke løfteopgave for at sikre, at udstyret kan håndtere den nødvendige belastning. Det er også vigtigt at overholde de relevante standarder og retningslinjer for sikker brug og vedligeholdelse af løftekæder.
 

Hvor og af hvem bruges løftekæde

Løftekæder bruges af en bred vifte af virksomheder, som har behov for at løfte tunge byrder eller materialer. Det kan være i brancher som:

Bygge- og anlægsvirksomheder. Her bruges løftekæder ofte til at løfte tunge byggematerialer og konstruktionselementer som stålrammer, betonblokke og bjælker.

Industri- og produktionsvirksomheder. Her vil løftekæderne ofte blive brugt til håndtering af tunge maskinelementer og emner, der skal flyttes rundt i produktionsprocessen.

Transport- og logistikindustrien. Her bruges løftekæder til at løfte og flytte store containere og lastbiler på havne og godsterminaler.

Offshore og skibsbygningsindustrien – her er der tit behov for at løfte store og tunge elementer som ankre, bovporte og motorer.

Hvis du vil vide mere om løftekæde, kan du finde mere oplysning på vores artikelside Værd at vide om kæde, og i videoen Kædesling - klasse 8, 10 og 12 kan du se hvad det betyder for WLL og vægt, hvis du skifter et kædesling i klasse 8 ud med et kædesling i klasse 10.

I vores kædesling konfigurator kan du selv sammensætte dit kædesling i løftekæde og komponenter klasse 10.

Vis mere

Produkter fundet:

Sorter efter