Løftekløer

Løftekløer findes i mange forskellige udgaver, og CERTEX Danmark A/S tilbyder et større udvalg af løftekløer, både til vertikale såvel som til horisontale løft.
 

Hvad er en løfteklo?

En løfteklo er en type løfteværktøj der er designet til at gribe og holde fast i forskellige emner. Den består typisk af følgende dele: gribekæber eller -arme, som er den del som holder fast om det emner der skal løftes/håndteres. Det kan være en manuel mekanisme, som et håndtag, en spindel eller en mekanisk mekanisme, som aktiveres ved løftevægtens pres.
Løfteøje eller krog, som er det punkt hvor løftekloen kan fastgøres til et løfteredskab som en kran, en talje eller en løftearm. Mange løftekløer har en sikkerhedsmekanisme til at forhindre, at byrden slipper utilsigtet under løft.
 

Løftekløer anvendelse

Plader: Pladeløftekløer anvendes ofte til løft af metalplader, eller rustfri plader.
Rør: Rørløftekløer er designet til at gribe og passe omkring et rørs ydre diameter, så løftet kan foretages uden at beskadige røret.
Rørklo: Rørkløer anvendes til løft i rørets kanter, og bruges ved løft og transport af præfabrikerede mandehuller og ved rørlægningsarbejde. Gribekæberne er forsynet med gummibelægning for bedre greb om rørkanten.
Løfteklo for horisontalt løft af skinneprofiler: denne model er udstyret med en speciel kam, så den kan bruges til horisontalt løft, transport og drejning af lange, smalle metalprofiler.
 

Hvor anvender man løftekløer?

Løftekløer bruges i rigtig mange brancher, for eksempel på byggepladser, i havne og indenfor skibsfart, i offshore industrien, i transportsektoren og i redningssektoren samt i produktionshaller.
 

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af løfteklo?

Der er flere faktorer du skal have klarhed over før dit køb. Løftekløer er udviklet til forskellige formål, derfor skal din klo være egnet til præcis det du ønsker at bruge den til.
For det første skal du definere hvilket materiale du skal løfte. Dernæst skal du være opmærksom på, om du skal løfte horisontalt eller vertikalt. Så skal du også se på kloens kapacitet, kan den løfte de emner du skal håndtere? Og er kloens kæbeåbning stor nok til at nå omkring dine emner. Du kan se både WLL og kæbeåbning på kloen, eller i brugsanvisningen.
Kontakt os for råd og vejledning ved køb af løfteklo.

Vis mere

Produkter fundet:

Sorter efter