Filtre & underkategorier

Show results

Donkrafte

En donkraft er et effektivt værktøj der muliggør løft af emner fra gulvniveau. Det kan være en mekanisk donkraft for mindre tunge genstande og udstyr, eller en hydraulisk donkraft til løft af f.eks. større køretøjer ved reparationer, dækskifte eller lignende.

Hvad er en donkraft?

En donkraft er en løfteanordning, som bruges til løft af tunge genstande op fra jorden. Den er almindelig at finde på værksteder og autoværksteder, samt i industrien, hvor donkraften er anvendelig under vedligeholdelse af maskiner og udstyr.

Den mekaniske donkraft

Den mekaniske donkraft består typisk af en stålkonstruktion med et håndtag og et tandhjulssystem/gevindsystem der skaber løftebevægelsen.

Med en mekanisk donkraft bruges der mekanisk kraftoverførsel til at skabe løftebevægelsen, så emnet løfter sig opad. Her anvendes altså ikke hydraulik eller elektricitet. Det har den betydning, at den mekaniske donkraft er let og enkel at betjene, men kun kan anvendes ved løft af lettere emner. Vores egen POWERTEX donkraft fås i to versioner, op til 3 ton og op til 10 ton og de er begge egnet til arbejde både i vandret og lodret position.

En donkraft er et hjælpsomt værktøj der ofte er relativt let at transportere, hvilket gør værktøjet praktisk at have i tilfælde af en nødsituation eller ved behov for hurtige reparationer.

Den mekaniske donkraft findes i forskellige størrelser og med forskellige løftekapaciteter. Med POWERTEX PRJ-S2 får du en mekanisk donkraft med stor fodplade, hvilket gør donkraften ekstra stabil. Den har mekaniske dele af højstyrkestål og et holdbart stålkabinet der beskytter disse dele, samt sammenklappeligt håndtag. Vi forhandler også en donkraft med justerbar klo.

Den hydrauliske donkraft

Den hydrauliske donkraft, også kaldet maskindonkraft, bruger hydraulisk kraft til at løfte tungt udstyr eller tunge køretøjer. Donkraften har en cylinder fyldt med hydraulikvæske, en pumpe der skaber tryk på væsken, og en stempelstang der løfter genstanden. Det fungerer således: når pumpen aktiveres, skaber den tryk på hydraulikvæsken i cylinderen, hvilket får stemplet til at stige opad og løfte den tunge genstand.

Med en hydraulisk donkraft får du et stabilt værktøj der kan løfte meget tunge emner med stor præcision. Vores egen POWERTEX hydrauliske donkraft kan fås med WLL helt op til 25 ton. Denne donkraft er desuden med overlastsikring for ekstra sikkerhed, og justerbar sænkehastighed for jævn sænkning af emnet.


Vi tilbyder selvfølgelig også donkrafte i andre modeller som f.eks. en flaskedonkraft der klarer op til 30 ton eller en GKS maskindonkraft der er velegnet til arbejde på fabrik, rig, værksteder og lignende.

Donkrafte til professionelt brug

Vores udvalg af donkrafte er til professionelt brug og de overholder selvfølgelig alle krav for sikkerhed og certificering. Vores egne POWERTEX donkrafte kommer desuden med RFID-chip for nem adgang til værktøjets servicetilstand, samt QR-koder med on-site adgang til brugermanualer på forskellige sprog.

Test og inspektion af donkraft

Når tunge emner skal løftes, skal sikkerheden være i top. Dette gør sig selvfølgelig også gældende ved brug af donkrafte, så ulykker på arbejdspladsen forebygges og undgås. Sørg for at inspicere donkraften visuelt inden brug. Kig efter tegn på skader og kontroller for revner, løse dele eller deformationer.

Har du en hydraulisk donkraft, bør hydrauliksystemet inspiceres for eventuelle lækager, buler/revner i slangerne og væsken tjekkes for urenheder. Donkraftens løftekapacitet og sikkerhedsfunktioner bør testes regelmæssigt og noteres i værktøjets servicelog af en sagkyndig person.


Vores udvalg af donkrafte omfatter flere forskellige typer, der alle kan købes direkte på vores webshop. Har du brug for hjælp og vejledningen, så er du også velkommen til at kontakte os.

Vis mere

Produkter fundet:

Sorter efter