Filtre & underkategorier

Show results

Filter

Ingen filter

Opret dig som kunde i vores webshop

Ringskruer

Herunder finder du vores udvalg af ringskruer i forskellige kvaliteter og materialer. Ringskruer anvendes i forskellige brancher, til løft af maskiner, anordninger eller andre genstande, som ikke kan løftes manuelt eller med en gaffeltruck.
 

Sådan ser en ringskrue ud

En ringskrue er en type fastgørelsesanordning, der består af en bolt med gevind og et øje eller ring. Kraven på ringen er plan på det stykke der kommer i berøring med emnet som ringskruen skrues i, og ringskruen skal skrues helt fast mod kontaktfladen. Ringskruer kaldes ofte også løfteøjebolt eller blot øjebolt.

Skruedelen: Den nederste del er en skrue med gevind, som kan variere i diameter og længde afhængig af anvendelsen. Skruen kan have et skarpt punkt for at lette iskruning i bløde materialer, eller den kan have en flad ende, der er designet til iskruning i hårdere materialer som f.eks. metal eller plast.

Ringen: På toppen af skruen er der en opretstående ring eller et øje om man vil, på en slags krave, som er den del der kommer i forbindelse med emnet som øjebolten skrues fast i, og som skal være i kontakt med emnet i hele kravens kontaktflade. Denne ring er som regel fast, men kan også være bevægelig, og det er muligt at fastgøre ting som reb, kæde eller kroge i denne ring.
 

Anvendelse af ringskrue

Ringskruer bruges til løft af byrder, eller som en integreret eller permanent del af en maskine, motor, kontrolkabinet, gearkasse eller lignende. De kan også fungere som forankringspunkter, hvori man kan binde reb eller liner fast, for eksempel ved sikring af presenninger, bådudstyr eller andet udstyr. Tjek altid hvilken brug din ringskrue er godkendt til før anvendelse.
 

Installation af ringskruer

Vælg den korrekte størrelse af ringskrue til emnet det skal iskrues. Mål op og markér præcist hvor ringskruen skal placeres. Skru derefter ringskruen i, enten med håndkraft ved at bruge ringen som greb, eller med skruetrækker eller unbrakonøgle. Benyt aldrig forlængere som rør eller andet ved tilspænding af ringskruen. Sørg for at ringskruen er positioneret i belastningsretningen.
Se mere om ringskruer og øjebolte i videoen Lifting KnowHow - Korrekt brug af øjebolte 

Vis mere

Produkter fundet:

Sorter efter