Filtre & underkategorier

Show results

Filter

Ingen filter

Opret dig som kunde i vores webshop

Sikkerhedskroge

Hos CERTEX Danmark A/S finder du et stort udvalg af sikkerhedskroge. Her på siden er der både kroge med øjer for montering i samleled, kroge med gaffel for direkte montering i kæde, der er kroge med svirvel hvis du har brug for at kunne rotere din byrde under last, og endelig er her kroge som er udformet med et håndtag på selve krogen, så du kan få et godt og sikkert greb i krogen under håndteringen.

Sikkerhedskroge er en særlig type krog, som er designet således, at krogen ikke kan åbne under belastning. Det skyldes at pal og ophængsdel er støbt ud i ét stykke, og palen forbliver derfor lukket så længe krogen er belastet. Palen kan derfor heller ikke falde af eller blive bøjet (medmindre krogen udsættes for voldsom overbelastning).
 

Selvlåsende kroge

Sikkerhedskroge har, som ordet indikerer, en ekstra sikkerhed indbygget i selve krogkonstruktionen. Denne konstruktion skal forhindre utilsigtet åbning af krogen under brug. En sikkerhedskrog hedder også ”a self-locking hook” på engelsk, altså en selvlåsende krog, og det er præcis hvad denne type krog er. Vores sikkerhedskroge lukker og låser sig selv når der løftes i dem – og krogene kan først åbnes når byrden er blevet sat ned, og krogen ikke mere er under belastning.

 

Hvor bruger man en sikkerhedskrog

Sikkerhedskroge bruges i rigtig mange forskellige brancher og industrier, hvor der er behov for en sikker forbindelse mellem løfteværktøj og byrde. Det kan være i byggeriet, til sikring af byggematerialer der skal løftes af en kran eller andet løfteværktøj. Sikkerhedskroge bruges også overalt i industrien, ved løfte- og transportopgaver.
 

Sådan ser sikkerhedskroge ud

Sikkerhedskroge består af to dele der er sat sammen: en krogdel, som er den rundede del hvori byrden der skal løftes fastgøres i, samt en anden del, som består af selve palen samt den del hvori krogen skal fastgøres til kæden, rebet, stålwiren eller rundslinget i. Ophængsdelen kan være et øje, en gaffel, en svirvel eller et rundslingssamleled. Sidstnævnte er en krog med en flad, bevægelig part øverst, hvori et rundsling kan monteres uden at klemmes sammen i en runding.

Vis mere

Produkter fundet:

Sorter efter