Publiseret af: CERTEX Danmark A/S

Forberedelse til belastningstest af speciel stålwire

Ikke alle load test opgaver er ens og nogle gange må vi tilpasse os vores kunders særlige behov.

Vi forberedte os til belastningstesten af denne 108 mm stålwire ved at hejse wiren op til en lodret position, hvilket du kan se i videoen. Til denne manøvre brugte vi vores 5 ton CERTEX traverskraner. Dette kan lyde som en let opgave, men da loftshøjden var for lav, var vi nødt til at bryde gulvet op på forhånd, for at kunne få plads til den 6 meter lange stålwire. På grund af svejsningen i midten af wiren, skulle vi undgå at bøje wiren for at kunne holde den maksimale brudstyrke intakt.

Derefter startede vi støbeprocessen, hvor tovpæren blev udfyldt med Wirelock støbemasse. Wiren var herefter klar til test og blev så monteret i vores 1.200 ton horisontale testbænk. Dette kan ses til sidst i videoen. Belastningstesten blev udført med en spidsbelastning på 428 tons, hvor wiren sprang. Denne belastningstest blev udført i vores testcenter i Esbjerg.
 


Opgaven var planlagt i samarbejde med vores kolleger i CERTEX Norge og udført for en af deres kunder. Dette job er et perfekt eksempel på, hvordan vores styrke som gruppe og vores samarbejde på tværs af landegrænser kommer vores kunder til gode, når vi skal løse deres svære løfte- og load test opgaver. Find ud af mere om vores gruppe Lifting Solutions Group.