Kassationskriterier tekstile slings | © CERTEX Danmark A/S

Lifting KnowHow - CERTEX Danmark A/S

Kontrol og reparation af tekstile sling


Beskadiget rundslingspose
Beskadiget båndstrop

Før hver brug skal rundslinget/båndstroppen kontrolleres for eventuelle fejl og for at sikre, at mærkningen og specifikationen er korrekt. Et rundsling/en båndstrop uden mærkning, eller som er defekt, bør aldrig bruges uden at blive efterset af en ekspert.

I anvendelsesperioden bør der regelmæssigt kontrolleres for eventuelle defekter eller skader, inklusive skader forårsaget af snavs, som kan påvirke den fortsatte sikre brug af rundslinget/båndstroppen. Disse eftersyn skal omfatte alle beslag og løfteanordninger der bruges sammen med rundslinget/båndstroppen. Hvis der er nogen tvivl om slingets tilstand eller hvis en af ​​de krævede mærkninger er forsvundet/blevet ulæselig skal rundslinget/båndstroppen tages ud af drift for at blive efterset af en ekspert.

Intervallerne mellem sådanne eftersyn bør fastlægges af en ekspert, der tager højde for anvendelse, miljø, hyppighed af brug og lignende faktorer, men i hvert tilfælde skal slinget efterses visuelt af en ekspert mindst en gang om året for at sikre kvaliteten af ​​den fortsatte anvendelse.

Et sådant eftersyn skal dokumenteres.

Eventuelle skader på slingets overflademateriale indikerer muligvis skade på den lastbærende kerne.

Beskadigede rundsling/båndstropper skal tages ud af drift.

ADVARSEL! Forsøg aldrig at reparere et rundsling/en båndstrop selv.
 

Eksempler på beskaffenheder, der kan påvirke fortsat sikker brug:

Slid på overfladen: under normal brug udsættes fibrene i overfladen for noget slid. Dette er normalt og har ringe indflydelse. En sådan påvirkning varierer imidlertid, og når processen fortsætter, bør der forventes noget tab af styrke.

Ved betydelig skade på grund af slid, især dem der er lokalt afgrænset, bør overvejes kritisk. Lokal slidskade, i modsætning til almindelig slid, kan være forårsaget af skarpe kanter, når rundslinget/båndstroppen er under belastning og kan resultere i snitskader i rundslingets beskyttelsespose og/eller alvorligt tab af styrke.

Snitskader i rundslingets yderpose, vandrette og/eller lodrette eller enhver skade på sømmene giver anledning til alvorlige spørgsmål om kernens tilstand. Kernen i rundslinget er synlig.

Snitskader i båndstroppens bånd, vandrette og/eller lodrette, skåret eller anden beskadigelse af båndkanter, snit gennem syninger eller øjer.

Kemisk angreb, der fører til lokal svækkelse og opløsning af materialet. Tegn på dette er afskalning af overfladiske fibre, der kan gnides af.

Varme- eller friktionsskader, tegn på dette er, at fibrene (rundsling - i yderposen) ser blanke ud. I mere alvorlige tilfælde kan sammensmeltning af fibrene forekomme, hvilket indikerer en svækkelse af rundslinget/båndstroppen.

Beskadigede eller deformerede beslag.

Flere artikler om tekstil løft


Har du brug for at visualisere de skader dit løftesling kan få?

Med CERTEX Danmarks kassationskriterie plakater kan du hurtigt se om dine løfteslings har fået skader som gør, at dit sling skal tages ud af drift.
Plakaterne kan downloades gratis og hænges op alle de steder du har brug for i din virksomhed.

Kassation båndstropper og rundsling

Download plakater


mail-kontakt  Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at sende os en besked, så hjælper og rådgiver vi gerne.

[hubspot]

Værd at vide - om tekstile slings

Tips og anbefalinger til løft med tekstile slings.

Fordele ved klasse 10

Derfor kan det være en fordel at vælge kæder og komponenter i klasse 10.

Ved du hvorfor polyester løfteslings forskellige farver?

Du har måske bemærket at båndstropper og rundsling fås i et væld af farver, og det er der en bestemt grund til. Bliv klogere i artiklen.