RFID skanne af produkt | © CERTEX Danmark A/S

RFID udstyret løfteudstyr

RFID – Radio Frequency IDentification


Et stigende antal af vores produkter er forsynet med RFID chip som standard. Her kan du læse mere om, hvilken værdi RFID-chippen bringer til produktet, hvilket udstyr der kræves for at læse RFID chippen, og om det kan skabe værdi at eftermontere RFID chip på et løfteredskab.

Hvad er RFID?

RFID er en teknologi som kommunikerer mellem en Radio Frequency IDentification-chip og en scanner ved hjælp af radiobølger. En scanner anvendes til at læse information fra en RFID-chip, som herefter lagrer informationen i en database. Disse chips kan være meget små, og kan derfor monteres på de fleste produkter, også på tekstiler. Kommunikationen kan gå begge veje, og der kan læses fra og skrives til de fleste chip typer.
 

Hvilken fordel er der ved at løfteredskaber er udstyret med RFID?

Vi anvender teknologien for nem identifikation af et løfteprodukt i forbindelse med service. Det hjælper os med at holde styr på løfteproduktets servicetilstand, idet data registreres i vores certificeringssystem CertMax+, men data kan også lægges ind i sin enkleste form i et regnearksprogram som Excel. Du får adgang til CertMax+ når du tegner en serviceaftale med os, og dermed hele dit løfteredskabs historik.
 

Kan RFID eftermonteres på dine eksisterende løfteprodukter?

Ja det kan det godt. Vi kan eftermontere en chip enten direkte på produktet, eller via en chip på en mærkebrik. Det medfører en lille merpris, som hurtigt tjener sig ind ved den vundne tidsbesparelse der er ved scanning af RFID-chippen i stedet for manuel registrering af data.
 

Er det nok hvis mit redskab kun har RFID chip, men ingen mærkebrik?

Løfteudstyr uden mærkebrik er ikke godkendt til brug. Hvis redskabet har mistet sin mærkebrik, men er udstyret med en RFID-chip, og oplysningerne er registreret i et system, kan det let identificeres, og redskabet kan udstyres med en ny mærkebrik.

Forskellige RFID-chips

RFID chips kan have forskellige udformninger og størrelser, alt efter hvor de skal monteres! 

RFID Chip POWERTEX PRFID

Faldsele med RFID chip RFID drop-tag

E-mail  Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at sende os en besked, så hjælper og rådgiver vi gerne.

[hubspot]

 


Serviceeftersyn

Ønsker du serviceeftersyn af dit løftegrej, faldsikringsudstyr eller kraner? Læs mere om dette, og bestil eftersyn