CE- og UKCA-mærkning på Powertex skraldetalje | © CERTEX Danmark A/S

Lifting KnowHow - CERTEX Danmark A/S

CE-mærkning og UKCA-mærkning - hvad betyder det?


CE-mærkning er en europæisk standardiseret mærkning, der er påkrævet for mange produkter der sælges på det europæiske marked.

CE-mærkeCE-mærkning

CE-mærkningen blev oprindeligt indført for at skabe et fælles teknisk og lovgivningsmæssigt grundlag for handel inden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS), som omfatter EU-landene samt Norge, Island og Liechtenstein.

CE-mærket indikerer, at producenten har erklæret, at produktet overholder de gældende EU-direktiver og overensstemmelsesstandarder, der gælder for produkttypen. Et produkt kan således godt være produceret udenfor EU, og stadig være CE-mærket. Et CE-mærket produkt lever op til EU’s krav om sikkerhed, sundhed og miljøbeskyttelse.

CE-mærkning dækker en bred vifte af produkter, herunder elektronik, medicinsk udstyr, legetøj, byggevarer, maskiner, løfteudstyr osv.

Det er ulovligt at sætte CE-mærke på produkter som ikke lever op til de udarbejdede direktiver som gælder for produkttypen. Du kan her se hvilke produktgrupper der kræver CE-mærkning.

UKCA-mærkeUKCA-mærkning

UKCA-mærkning er en mærkningsordning der blev indført i Storbritannien efter Brexit, hvor CE-mærkningen over tid skal udfases. UKCA-mærket (United Kingdom Conformity Assessed) er derfor det mærke der er påkrævet for mange produkter der nu sælges i Storbritannien og Wales. Mærkningen viser, at produktet overholder de britiske tekniske standarder og regler, der er fastlagt af det britiske marked.

 

 

Forskellen mellem CE- og UKCA-mærkningCE- og UKCA-mærkning af Powertex rundsling

Forskellen mellem CE- og UKCA-mærkning ligger primært i deres gyldighedsområder og de tekniske standarder de repræsenterer:

Gyldighedsområde: CE-mærkning gælder for produkter, der sælges i EU-landene og EØS-landene, mens UKCA-mærkning gælder for produkter der sælges i Storbritannien og Wales (med undtagelse af Nordirland)

Tekniske standarder: CE-mærkning er baseret på de tekniske standarder og lovgivning, der gælder for det europæiske marked, mens UKCA-mærkning er baseret på de britiske tekniske standarder og regler.

Et produkt kan således kræve at være både CE-mærket og UKCA-mærket, hvis de sælges i både EU og Storbritannien. Det er for eksempel tilfældet med alle vores CE-mærkede POWERTEX produkter.

For at opnå UKCA-mærkning skal producenterne sørge for, at deres produkter overholder de relevante britiske tekniske standarder, og få produkterne certificeret af et britisk akkrediteret organ.


mail-kontakt  Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at sende os en besked, så hjælper og rådgiver vi gerne.

[hubspot]

 


Kender du disse begreber?

Når du arbejder med løftegrej støder du sikkert på begreber som WLL, SWL og MBL, men ved du hvad de står for? Ellers læs med i denne lille artikel.

Regler for løftegrej

Hvilke regler gælder for løftegrej? Hvornår skal løftegrej efterses? Find svarene her.