Publiseret af: CERTEX Danmark A/S

Brandalarmen gik i gang hos os i Vojens

men der var heldigvis ingen fare på færde, da en indsatslederøvelse for Brand og Redning Sønderjylland og Beredskabsstyrelsens Tekniske skole gik i gang. 

Vi fik ved samme lejlighed afprøvet vores egen interne beredskabsplan med evakuering, alarmering og miljøuheld. Personalet fra både kontor-, lager og produktion fulgte evakueringsplanen og tropperne blev hurtigt samlet udenfor.

En simuleret brand var i gang ved vores lagerbygning og (efter planen) manglede vi en medarbejder ved optælling. Vedkommende blev hurtigt fundet og bragt i sikkerhed af redningsfolkene. Der foregik også en ”anholdelse” af personen man mistænkte for at have påsat branden. En anden medarbejder havde ved et uheld væltet en dunk med 50 liter "fortynder", hvilket skabte et fiktivt kemikalieudslip, der ligeledes skulle håndteres af beredskabet som en del af øvelsen.

Efter en spændende halv times tid i forårssolen var der så meget kontrol over situationen, at vi kunne vende tilbage til arbejdet.

Ved øvelsen var der bl.a. fokus på opgaverne redning og evakuering, mange tilskadekomne og samarbejde mellem flere indsatsstyrker.

CERTEX Danmark A/S har flere gange deltaget i denne type samarbejde med de lokale beredskabsstyrelser, som er til gavn for både dem og os.

Indsatsleder øvelse i gang hos CERTEX Danmark A/S | © CERTEX Danmark A/S
Indsatsleder øvelse hos CERTEX Danmark A/S | © CERTEX Danmark A/S